12 d’ag. 2020

Una setmana a Nova York: Brooklyn

Sisè dia: Brooklyn i Manhattan Bridge

Ens vam desperar ben d'hora per anar fins a Brooklyn i veure la sortida del sol darrera el pont. En contra de la meva voluntat inicial i ja amb bastanta gana... a les 6:30h ja estàvem a Brooklyn. Diuen que Nova York és la ciutat que no dorm mai... doncs no hi havia ningú pel carrer. És cert que en començar a caminar per Dumbo, ja hi havia grups esperant el mateix que nosaltres: fotos del skyline de NY amb el pont penjant de Manhattan a les primeres hores de llum del dia.

Brooklyn Bridge



Vam ser dels primers visitants en creuar el pont caminant de Brooklyn a Manhattan per sobre l'East River; juntament amb vàries persones que anaven a treballar amb bici o a peu. Originàriament hi passava el tramvia. S'estima que hi creuen aproximadament 450.000 persones cada dia, a més dels vehicles i el tren que creua per sota.

Arribar tan aviat a Mahattan fa que tinguem molt de temps lliure i l'aprofitem per entrar a alguna llibreria, fer algunes compres i entrem a una botiga de posters antics: Philip Williams Posters (122 Chambers St.). Una llibreria recomanada per la zona de Tribeca: Mysterious Book Shop (58 Warren St.), especialitzada en llibres de misteri.

Passem per alguns llocs 'guiris' com el Ghostbusters Building, de la peli 'Els Caçafantasmes' (en realitat caserna dels bombers). 

Dinem a Carmine's, un dels restuarants que ens van recomanar l'Aïda i el Dani, a Times Square. Les proporcions desmesurades dels "spaghetti bolognese con polpete" són increïbles! 

A la tarda busquem les escultures "HOPE" i "LOVE" de Robert Indiana. Quan arribem a 55th Street /Sixth Avenue per veure l'escultura "LOVE" resulta que NO HI ERA! Per internet hem llegit que l'estan restaurant... però no sembla que hi hagi intenció de retornar-la al seu lloc original. Per ara, la substitueix l'escultura 'Listen' (Jim Rennert).

Cap al vespre, anem amb autobús fins a Hell's Kitchen per treure els bitllets pel Circle Line Sightseeing Cruisses, una altra experiència que inclou la City Pass. Mentre esperem que sigui l'hora, anem a fer un passeig per Hell's Kitchen, ens recorda algunes series de Marvel, la veritat. A pocs carrers de distància del moll, entrem a Gotham West Market, un multiespai gastronòmic molt xulo, tot i que a aquestes alçades del viatge, qualsevol local amb aire acondicionat i un gelat, ens sembla una meravella! A part del lloc de gelats, compta amb corners que ofereixen sushi, ramen, tacos, pasta i pizza. 

Cap a les 17:30h embarquem per fer un passeig pel Hudson, recorrent l'illa de Manhattan durant la posta de sol a la gran ciutat, és bonic, vas veient com es transforma la ciutat i s'il·luminen els gratacels mentre es fa de nit. Repassem tots els llocs on hem estat aquests dies: l'Empire State, el Chrysler, l'Estàtua de la Llibertat i el One World, Wall Street, el pont de Brooklyn pel que hem creuat aquest mateix matí, el pont de Manhattan, el barri de Dumbo...  


- Carmine's (200 W 44th St)
- Gotam West Market (600 11th Ave)

Recorregut del dia: 15,7 km a peu, 7,4 km amb transport públic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada