6 d’ag. 2020

Una setmana a Nova York: The Vessel i High Line

Cinquè dia: High Line i Chelsea Market

És diumenge i el local on acostumem a esmorzar descansa. El nostre plan és recórrer la High Line i fer un 'brunch'. Però com a les 9h ja estem davant del 'Vessel' i hem d'esperar a que obrin, fem un cafè i un croissant (adéu al brunch..).

El Vessel és una estructura inaugurada el 2019 com a punt d'atracció per a promoure el barri de Hudson Yards, situat a l'oest de Manhattan (West Side - Midtown Manhattan). Just al costat hi ha l'inici del recorregut del High Line (2,33km de longitud). 


The Vessel




La història del High Line és fascinant, un exemple de projecte comunitari exitós i sota el nostre punt de vista, preciós. La línia de ferrocarril destinada al transport de mercaderies anomenada West Side Line, estava predestinada a desaparèixer. Però la comunitat de la zona es va unir, creant una fundació per la conservació de l'espai públic: Friends of the High Line. Cap al 2006, va aconseguir el suport de l'alcaldia de Bloomberg i el finançament necessari per a reconvertir-la en un espai verd que tothom pugués gaudir. Aquest projecte ha inspirat altres indrets del món per reconvertir infraestructures en espais d'ús públic.

Val molt la pena dedicar-hi unes hores per passejar per aquest jardí que inclou diferents espècies de plantes silvestres, obres d'art contemporani i és un bon exemple de disseny urbà. A l'alçada del carrer W-20th St. parem a descansar, i ara si, fem uns bons pancakes a Cookshop, abans de continuar el camí fins a Chelsea Market. Hem llegit a bastants blogs que Chelsea Market està molt bé, un espai industrial molt xulo... tot i que l'edifici és genial, sincerament, a nosaltres ens va decepcionar entrar i no veure res, tot tan ple de turistes que no ho gaudeixes bàsicament és un centre comercial i a més hi feia moltíssima calor. Potser anar-hi en diumenge no va ser una bona decisió. 

Tenim un pendent avui, pujar al ONE WORLD OBSERVATORY!  A Wall Street ens trobem un food market i dinem en una paradeta de menjar mexicà, tot boníssim...! I a la tarda pugem al mirador. Els nostres amics ens han regalat l'entrada per l'aniversari i ens fa molta il·lusió: és brutal! Totalment recomanable pujar-hi. Tot i que el Top Of the Rock potser té millors vistes, des d'aquí veus una Nova York diferent, no la imatge tradicional dels gratacels, però el Hudson i el pont de Brooklyn es veuen millor des d'aquí.

Cookshop (156 10th Ave)

Recorregut del dia: 6,8 km a peu, 10 km amb transport públic



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada