5 d’ag. 2020

Una setmana a Nova York: Empire State

Quart dia: Tour de Contrastes i Empire State

En el tour de contrastes visitem els barris que envolten Manhattan, des de Hell's Kitchen, Harlem, l'Estadi dels Yankees i el barri del Bronx, amb alguns graffittis coneguts com "I Love The Bronx" a Simpson Street. Creuem fins a Queens, el Flushing Meadows Corona Park i la zona de l'antic port de Long Island, amb la famosa insígnia de Pepsi. Acabem la visita a Williamsburg, el barri on viu una important comunitat jueva jasídica (Satmar). És 'sàbat' i cap al migdia les dones i les nenes d'una banda, i els homes i els nens per l'altra, surten al carrer direcció a la Sinagoga. 

Tour de Contrastes - Long Island



És una bona oportunitat per sortir de Manhattan i conèixer altres realitats, zones més residencials on els novaiorquesos fan 'vida normal'. El fet que Nova York sigui extraordinàment coneguda gràcies a la màgia del cinema o les series, crea una imatge artificial i distant de com és. Tothom té un imaginari de Nova York que probablement s'allunyi de la realitat per a algú que hi viu. El tour ens ha permès veure, d'una banda espais 'famosos' a través d'aquesta cultura que promou el cinema, però alhora, conèixer una mica més aquesta realitat de les persones que hi viuen.

La visita finalitza a China Town, però preferim que ens deixin a Brooklyn per apropar-nos al pont. Comencem a caminar i veiem que estem bastant lluny del pont, però bastant a prop del metro. Així que canviem de plans i marxem de Brooklyn per tornar cap al centre. Dinem molt a prop del Flatiron Building, al restaurant Eataly, recomanat per l'Aïda. A part del restaurant, també venen productes italians... fa tot una pinta espectacular! I ha de tenir èxit, perquè no s'hi cap! També ens costa trobar lloc per seure a dinar.

Al costat del Flatiron hi ha una de les botigues Lego! Fem algunes fotos i pugem per la Fifth Ave direcció al Empire State Building. Gràcies a la NY City Pass no hem de fer cua i de seguida arribem al mirador de la planta 86: Magnífic. Tot i no veure's l'Empire State (lògicament). Ens hi quedem fins que marxa el sol, per fer fotos de la panoràmica de la ciutat.

Avui acabarem el dia sopant a East Village, una de les zones de moda amb locals per sopar i prendre una copa. Avui tot va d'italians.. i mengem a Tramonti Pizzeria (40$ + propina), local recomanat per uns amics. Davant, al Tomkings Square park hi ha un grup de música que toca damunt un autobús antic i mobilitza un munt de gent al voltant, cantant i ballant. Es diuen "Abracadabra Field Trip".

- Eataly (200 Fifth Ave)
- Tramonti Pizzeria (130 Saint Marks Pl.)

Recorregut del dia: 3,6 km a peu, 7,8 km amb transport públic + 27,3 km en cotxe

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada